Close

Feest aan de lopende band

Afgelopen week was het alweer feest. Ik was jarig! Omdat we de visite al hadden gehad op de verjaardag van onze dochter, kon ik gerust meegaan met het jaarlijkse uitje van de peuterspeelzaal. Onder het mom; het kan nu nog, want over 7 maanden verruilt onze jongste de peuterspeelzaal voor de kleuterklas en komt er een einde aan een tijdperk.

So Chicken

Ik volg al geruime tijd Jelle Hermus via www.sochicken.nl. Ik heb hem zelfs mogen ontmoeten tijdens een lezing in Groningen. Hij deelt op het So chicken platform altijd hele verhelderende inzichten over een leuker leven. Hij schreef eerder het boek “Steeds leuker” en anderhalve week gelden kwam de opvolger uit “Leven met wind mee”. Deze kreeg ik voor mijn verjaardag en ik ben er zelfs al in begonnen te lezen. De Donut Economie van Kate Raworth heb ik er voor aan de kant gelegd.

Ik houd er van hoe Jelle zaken die wij vaak ervaren als complex kan omtoveren in vluchtige dingen als scheten. Ik heb bij zijn eerste boek al constant zitten grinniken tijden het lezen en ik heb gemerkt dat dit ook bij het tweede boek gaat gebeuren! Het boek kwam niet voor niks binnen op nummer 1 in de Bestseller 60 van afgelopen week; een must-read!

Mijn ouders, 45 jaar getrouwd

De dag na mijn verjaardag is de trouwdag van mijn ouders. Ook dat werd gevierd, 45 jaar lief en leed met elkaar delen, een unicum in de huidige maatschappij. Als cadeau hebben mijn broer en ik hun kaarten gegeven voor de EK-kwalificatie wedstrijd van de Nederlandse Voetbaldames tegen Turkije komende september in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Voordat mijn broer en ik waren geboren gingen ze regelmatig naar een voetbalwedstrijd, daarna niet meer. Tijd om daar verandering in te brengen!

Rijks Universiteit Groningen

De kinderen van alle scholen in onze regio mochten meedoen aan een wetenschapswedstrijd georganiseerd door de Rijks Universiteit Groningen. Hiervoor kwam er een wetenschapstruck op alle scholen en werden er allerlei testen en proefjes gedaan. De scholen maakten vervolgens een presentatie en na de voorronde mochten de beste 5 op de RUG komen presenteren voor een jury onder leiding van Peter Kuipers Munneke, weerman bij de NOS.

De school van onze zoon hoorde bij de beste 5 dus togen wij in de elektrische auto -want het vervoer moest bij voorkeur duurzaam- naar Groningen. Helaas gingen we niet met de hoofdprijs naar huis. Illusie armer, ervaring rijker, zullen we maar zeggen. Ik vond vooral de lezing van Peter Kuipers Munneke erg interessant, naast weerman is hij ook klimaatdeskundige en heeft onderzoek gedaan op Antarctica. Ik had nog uren naar die man kunnen luisteren, maar voor de kinderen was die drie kwartier echt lang genoeg.

2 zwanen gezinnen vlak bij ons huis

WK voetbal

Zoals ik eerder al had genoemd volg ik het WK voetbal in Frankrijk. Niet alleen de wedstrijden van Nederland, ook voor de rest staat de TV aan. En nu de dames de achtste finales bereikt hebben lijkt het wat meer te gaan leven in Nederland.

Ik zit komende dinsdag in ieder geval voor de TV als Nederland speelt. Als ik de weersvoorspellingen mag geloven is het toch geen weer om iets actiefs te gaan doen, er is zelfs kans op een hittegolf met dinsdag als warmste dag, 35+ graden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *