Close

Over mij

Hallo. Welkom op mijn website!

Mijn naam is Henriëtte. Sinds 2001 ben ik samen met Johan en samen hebben we 5 kinderen en 7 kippen.

Ik ben (opnieuw) begonnen met bloggen om meerdere redenen:

  • Schrijven is een uitlaatklep voor mij;
  • Mijn “oude” blog vind je hier;
  • Ik vind het leuk om terug te lezen -het bekende dagboek- en dan te kijken of er inderdaad vooruitgang is geboekt. Of dat we van gedachten zijn veranderd;
  • Daarnaast hoop ik mensen te inspireren en te motiveren met mijn ideeën over ontspullen, opruimen, organiseren, minimaliseren, vegetarisme, veganisme, low-waste leven, klimaatverandering, spiritualiteit en meer gerelateerde onderwerpen.

Mijn plan was om in 2020, als onze jongste dochter 4 jaar wordt, de opleiding te doen tot professional organiser, maar na een informatiemiddag ben ik toch van gedachten veranderd.

Ik heb mij aangemeld als actief lid voor de Partij voor de Dieren – afdeling Groningen. Hier zit ik nu in de werkgroep en ben aspirant bestuurslid/penningmeester van deze afdeling.

Ook ben ik me meer gaan interesseren voor tuinieren, vooral omdat de biodiversiteit enorm achteruit gaat wereldwijd. Ik ben in 2019 begonnen met het aanleggen van een tuin met veel bloemen en planten waar bijen, vlinders en andere insecten op af komen.

En terwijl planten eerder altijd onder mijn handen dood gingen, hebben ze ook in huis nu hun intrede gedaan! Nooit geweten dat “groene vingers” ook op een later moment kunnen “groeien”.

Veel plezier met lezen en laat gerust een reactie achter!