Close

Het is vakantie! Tijd voor rust?

Het is vakantie! In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit jaar 2 weken meivakantie, al begonnen op 19 april. Dat betekent dat de eerste week er nu alweer ruim op zit.
Helaas begon de vakantie voor mij met rugpijn, terwijl ik juist zoveel wilde doen buiten met dat prachtige lenteweer. Tja, wat kon ik anders dan me er bij neerleggen. Het gaf me ook tijd om weer een boek te lezen. Inmiddels heb ik Opgeruimd! De Manga van Marie Kondo uit en lees ik in Veeg je zorgen weg van Shoukei Matsumoto. Later zal ik nog over deze boeken schrijven.

Pimp je plee!

Ja, dat is één ding wat ik wel heb gedaan afgelopen week. Ik kreeg gaandeweg het hele minimaliseer proces in de gaten dat ik ook de tijd die ik besteed aan schoonmaken drastisch kan inkorten. Dit door verschillende maatregelen. Vanzelfsprekend is minder spullen hebben één van die maatregelen, want wat je niet hebt hoef je ook niet te onderhouden. Een andere maatregel is; zoveel mogelijk spullen van de vloer.

Ik had bij ons in de WC altijd een kastje op de vloer staan, een nachtkastje, ooit ergens opgeduikeld. Deze heb ik vervangen voor één van de twee identieke kastjes die we kochten (lang geleden) in de opruiming bij Ikea. Eigenlijk waren deze beide bedoeld voor de nieuwe badkamer, maar we zijn er wel over uit dat 1 kastje genoeg zal zijn voor de nieuwe badkamer, zo kon ik die andere nu al gebruiken. Via Marktplaats kon ik voor weinig een tijdschriftenrek overnemen op slechts 5 minuten bij ons vandaan. Zo was de make-over een feit.

Zoals op de foto’s te zien is, zijn de vloertegels beige en bruin, de tegels aan de wand (mint)groen. Niet echt een modieuze combi, maar 20 jaar geleden uit geldnood ontstaan. Als we straks de berging opnieuw gaan betegelen kunnen we besluiten de WC ook gelijk een cosmetische make-over te geven. Mede door het boek van Babette Porcelijn “de verborgen impact” ben ik hierover gaan twijfelen. Want de WC is functioneel, de (meeste) tegels zijn intact, we hebben dus geen urgente reden om nieuwe tegels er in te plakken. Best vreemd om er nu op deze manier tegen aan te kijken, er heeft echt een omslag plaatsgevonden in mijn denken. Maar ik woon hier niet alleen. Wordt vervolgd…

Wat we verder deden deze week

Wie mij volgt op Instagram heeft kunnen zien dat mijn lieve man mijn ex-elektrische fiets heeft kunnen ombouwen tot een bruikbare fiets met aanhangfiets. Onze jongste zit nog bij mij op de fiets in een zitje achterop, de dochter daarboven kan nog niet de hele afstand naar school op fiets afleggen, terwijl onze middelste dolgraag wil fietsen naar school. Zo is deze oplossing geboren. Opnieuw met dank aan Marktplaats. Tijdens de zonnige Paasdagen hebben we alvast de nodige kilometers gefietst, heerlijk!

Er moest ook nog gewerkt worden. En gesport, zwemles en korfbal gingen gewoon door. Logeren en spelen bij beide opa’s en oma’s is ook één van de favoriete vakantie bezigheden. Werken bestond uit het gazon verticuteren en alle puinresten van de verbouwing verzamelen en in de kar gooien. Deze wordt komende week geleegd en dan is het de beurt aan het oud ijzer. Ook werden de resten hout opgehaald door vrienden van ons die een houtkachel hebben.

En dan was er nog “Doe-iets-dinsdag”. Op dinsdag probeer ik altijd nóg iets extra te doen voor onze planeet. Zwerfvuil oprapen bijvoorbeeld. Deze week heb ik een aantal e-mails verstuurd. Allereerst naar een bedrijf waarbij ik bij mijn bestelling proefmonsters ontving, nog een bedrijf die allemaal ongewenst reclamedrukwerk bij de bestelling had gestopt en als laatste een instelling die onze Nee-Nee-sticker had genegeerd. Kleine stapjes op de weg naar een groene planeet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *