Close

En toen waren de 2 weken vakantie alweer om…

De maandag van de tweede week vakantie begon al om 06:30 uur. Om 07:30 uur met de oudste 2 in de auto om mijn moeder, broer en neefje op te halen en samen af te reizen naar Amsterdam. Met onze zoon voor controle naar de kinderarts, bloedprikken en heel snel weer in de auto; tijd voor leukere dingen! Picknicken in de stralende zon op een parkeerplaats langs de snelweg om vervolgens af te reizen naar Aviodrome in Lelystad. Een uitje wat al langer op de agenda stond en steeds vooruit geschoven werd. Deze keer kwam het er wel van en we hadden geen betere dag kunnen kiezen, het was heerlijk weer. Het weer is zeker belangrijk bij een luchtvaartpark met de nodige buitenactiviteiten.

Als het over vliegen gaat, sta ik niet te trappelen van enthousiasme, vanwege de impact op het milieu. Ik hoop van harte dat de impact op termijn wel gaat afnemen wanneer vliegmaatschappijen de échte kosten gaan doorberekenen aan de consument. Meer hierover lees je in dit artikel.

Aviodrome is al met al een leuk dagje uit voor het hele gezin, er is voor alle leeftijden wat te doen. Er is veel tijd en aandacht in de opzet gestoken. Ook aan de ruimtevaart wordt aandacht besteed. Je kan je er gerust een hele dag vermaken. Wij kochten de kaartjes met korting via Jumbo Dagje Uit.

Zoals ik vorige week al had benoemd werd de kar met puin leeg gebracht en inmiddels ligt er een berg oud ijzer op, wat naar een opkoper gaat. Het klussen deed ik samen met de kinderen, want al was het wat frisser, zolang het droog was, kon je nog prima buiten zijn.

Een korte foto-impressie:

De jongste is iets té fanatiek als het op klussen aankomt 😉
We hebben in de tuin een gedeelte vrij gemaakt om bloemen te zaaien voor de insecten.
Dit kreeg ik door mijn man voorgeschoteld na een dag buiten werken!

En dan was er nog doe-iets-dinsdag.

Doe-iets-dinsdag is deze week verplaatst naar de donderdag. Telkens was ik er niet over uit hoe ik iets kon doen om onze voetafdruk op deze planeet iets te compenseren. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten elke maand 2 bomen te kopen via Treesforall.nl. Voor 2019 heb ik dit gedaan met terugwerkende kracht en 8 bomen “geplant” voor de eerste 4 maanden van dit jaar. Het is een begin zullen we maar zeggen. Het begin van iets moois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *