Close

Onze oudste dochter + 3 starterstips om te minimaliseren

Onze oudste dochter heeft inmiddels ook de smaak van het minimaliseren te pakken. Afgelopen najaar heeft ze heel veel van haar speelgoed weg gedaan. Een ideale periode zo voor de feestdagen. Via Marktplaats heeft het genoeg opgeleverd om de door haar zo fel begeerde Nintendo DS XL huppeldepup te kopen.
Dat opruimen leverde daarnaast zoveel ruimte op dat ze van een kast met 16 vakken naar een kast met 8 vakken ging. Die o zo bekende kasten van dat grote Zweedse warenhuis. Opgescharreld via Marktplaats, dat dan weer wel.

Maar ook bij haar lijkt het een doorlopend proces te zijn, want zo nu en dan komt ze beneden met een bak vol spullen wat weg mag; kleding, knutselspullen, in de jaren verzamelde prullaria, het mag allemaal weg. Gisteren kwam ze beneden met een compleet ladekastje! Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen.

Onze oudste dochter, ze is 14 geworden in december. De foto’s in deze blog geven weer waar ze zoveel van houdt; animé, manga, niet alleen om te lezen, maar ook om zelf te tekenen. Japan, sushi, eten met stokjes. Later wil ze in Japan wonen en bekend worden met haar creatieve werk.

De belangrijkste basisprincipes bij ontspullen, opruimen en minimaliseren zijn wat mij betreft;

  • Alleen je eigen spullen! Inspireer je huisgenoten, maar ga hun spullen niet opruimen of weg doen.
  • Probeer een manier te vinden die bij je past. De één doet het beter met 1 laatje of kastje per keer terwijl de ander een hele kamer per keer doet.
  • Verkoop, doneer, recycle en gooi dan pas weg.

Bij de laatste houd ik altijd aan dat ik het (maximaal) 3 maanden op Marktplaats of andere verkoopsite zet, voordat ik het naar de kringloop breng. Ik kijk ook naar het doel van de kringloopwinkel waar ik het breng. Ik steun met mijn spullen graag een maatschappelijk of ander goed doel.

Kleding wat nog in goede staat is geef ik graag door. Van onze zoon en onze jongste dochter gaan de kleren naar 2 vriendinnen van mij. Het geeft altijd een goed gevoel om hun kinderen later weer tegen te komen in de kleding die ze van ons hebben gekregen, het wordt echt gewaardeerd!

De foto’s in deze blog komen van www.pexels.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *