Close

Boek: Groeiend Verzet – Marianne Thieme

Noot vooraf; Onderstaande blog schreef ik al voor zondag 16 juni, vaderdag. Omdat mijn site op dit moment op onderhoud staat publiceer ik hem tegelijk met de blog op zondag 23 juni. Ondanks dat niemand ze op dit moment kan lezen wil ik zelf graag ‘in de flow’ blijven wat schrijven en publiceren betreft 🙂

Ik kreeg het boek met moederdag; Groeiend Verzet van Marianne Thieme. Eerder had ik al eens “de kanarie in de kolenmijn” van haar en co-schrijver Ewald Engelen gelezen. Die ging over hoe de planeet er nu voor staat en wat er gebeurt als er niet drastisch wordt ingegrepen. En ook hun beider visie over hoe dat ingrijpen er dan uit zou moeten zijn.

Inmiddels is het vaderdag en heb ik “groeiend verzet” uit gelezen. Dit was een heel ander soort boek dan ik had verwacht, maar daarom niet minder leuk om te lezen. Het is een persoonlijk verslag van het ontstaan van de Partij van de Dieren, de spot en hoon die -in 2002 meer dan nu- hen den deel valt, maar meest beschrijft het de successen. De vergelijking met andere “afschaffingspartijen” zoals de anti-slavernij beweging en vrouwenbewegingen die er in het verleden zijn geweest. Hoe ze vast houden aan hun idealen en niet meegaan in het compromisme waar de huidige politiek bol van staat.

Eerlijk is eerlijk; af en toe was ze mij even kwijt (of ik haar?). Mijn taalontwikkeling is heel behoorlijk, maar er waren momenten dat de woorden dansten voor mijn ogen en ik stukken moest herlezen om bij te blijven. Persoonlijk vind ik het vooral een boek voor leden, geïnteresseerden en/of stemmers van de Partij voor de Dieren. Dus was het voor mij prima leesvoer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *