Close

Boek : Opruimen voor je doodgaat – Margareta Magnusson

Het is maar een klein boekje, een dun boekje, toch bevat het een schat aan informatie over döstädning, opruimen voor je doodgaat. De Zweedse schrijfster is naar eigen zeggen tussen de 80 en de 100 jaar oud en heeft veel ervaring met opruimen na de dood. Van familieleden, maar ook van haar eigen man.


Het boekje heeft hetzelfde tempo als je mag verwachten van iemand tussen de 80 en de 100 jaar, zonder dit als belediging te uiten, integendeel. Ze legt heel duidelijk uit waarom het zo belangrijk is dat je opruimt vóór je dood, wat er fijn aan is en waarom het meer tijd in beslag neemt naarmate je ouder wordt.

Het was nog niet eenvoudig om dit boek te bemachtigen en zoals aan de foto’s te zien is mijn exemplaar niet ongeschonden aan de buitenkant. Gelukkig bleek de binnenkant in prima staat en heb ik het boek met plezier gelezen. Daarnaast is het absoluut niet zo dat dit een boek is voor oude(re) mensen, ik denk zelfs; hoe jonger je dit leest hoe beter. Hoe bewuster je kunt nadenken over je nalatenschap aan deze wereld en de mensen die dicht bij je staan.

En je hoeft niet eens zelf een exemplaar te bemachtigen, de bibliotheek -althans bij ons- heeft hem ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *