Close

Mijn avontuur als startende blogger …

Ik was al eens eerder begonnen met bloggen. Iedereen doet het, dus dat kan ik ook … dacht ik. What was I thinking! Dus nu, na een periode van gedegen voorbereiding, ga ik opnieuw van start.

Mijn “oude” blog kun je hier lezen.

Wat heb ik dan gedaan aan voorbereiding?

Allereerst ben ik gaan lezen in de kleine “Bloggen voor dummies”, want dat was precies hoe ik me voelde na de vorige mislukte poging. Ik ben de tips in het boek gaan lezen (en toepassen) en ben niet weer hals over kop gaan typen en publiceren. Ook ben ik blogs gaan lezen over -hoe verrassend- starten met bloggen. Ik vond vooral de blogs van bloggen en loggen erg nuttig.

Ik heb een heuse actielijst aangelegd en ik kan steeds meer zaken afvinken:

  • Domeinnaam registreren, inclusief het regelen van hosting en e-mail;
  • WordPress downloaden, installeren en uitvogelen (dat laatste blijf ik de komende tijd doen)
  • Ik heb hier een professionele foto-shoot laten doen. Niet van schrikken hoor, dit kostte mij slechts € 25,00. Een stuk goedkoper dan het laten repareren van de selfie-cam op mijn telefoon, die het een aantal weken geleden heeft begeven.

Mijn plan voor nu:

  • 1x per week, op een vaste dag, een blog plaatsen;
  • mijn actielijst aanvullen en hopelijk ook weer één en ander afstrepen.

Ondanks alles wat ik inmiddels gelezen heb, ben ik vooral van mening dat de ervaring komt -zoals met alle dingen- door te doen. Ik moet nog heel wat “voor dummies” boeken verslinden voor ik optimaal gebruik kan maken van alle functies van WordPress en bloggen in het algemeen.

Ik wens iedereen die mijn blog leest inspiratie en motivatie om deze planeet elke dag een beetje mooier te maken!


Photo by Miguel Constantin Montes from Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *