Close

Druk

Ik heb het niet gehaald, ik heb mijn zondag deadline gemist! Maar hier dan toch mijn blog;

Druk, het is een woord dat ik liever vermijd, of beter gezegd de zin: “ik heb het druk”. Toch kan ik het op dit moment niet ontkennen, er zijn -meer dan gemiddeld- dingen die mijn aandacht vragen, eisen. Het lijkt er ook niet op dat dit de komende weken gaat veranderen, maar ik ga wel een serieuze poging doen om iets meer rust te creëren. Hoe ik dat ga doen? Door te kiezen voor meer rust. Dat klinkt heel eenvoudig en uiteindelijk is het dat ook. Daarnaast knap ik er ook enorm van op. Ik moet alleen mezelf er af en toe aan herinneren.

Voetbal !

Ik ga deze week in ieder geval de wedstrijden van de Nederlandse Elftallen bekijken. Vanavond was ik vol goede moed begonnen aan de Heren Nations League Finale tegen Portugal. Tot ik op een gegeven moment moest concluderen dat ze op het andere doel aan het schieten waren en ik dus blijkbaar aan het begin van de eerste helft al in slaap gevallen ben en inmiddels al op weg was in de tweede helft… Oeps. Winst zat er helaas niet in voor de mannen, toch vind ik dat ze een mooie prestatie hebben neergezet na een wat mindere periode.

De dames komen op het WK in actie op dinsdag en zaterdag, ook daar zit ik voor. Hopelijk doen ze het beter dan de heren het vanavond deden. Ik heb voor de gelegenheid de tuin versierd met oranje vlaggetjes 😀 . Voor mij belangrijke rustmomentjes/ontspanmomentjes.

Ontspullen

Soms merk ik dat ik tegen mijn grenzen aanloop wat betreft ontspullen. En wel om 2 redenen. Ten eerste omdat mijn huisgenoten belang hechten aan hetgeen ik wel zonder kan en ten tweede; van sommige productcategorieën hebben we de bodem bereikt, we kunnen niet minder. Of -zoals met kleding- we hebben het op een later moment nodig.

Wat ik in deze drukke periode wel erg prettig vind; het is niet altijd netjes en opgeruimd in huis, maar de tijd die je nodig hebt om het netjes te krijgen is zoveel korter dan in het verleden. We hebben minder spullen en de spullen die we hebben, hebben een vaste plek. Dat geeft zoveel rust.

Dankbaar

Vandaag ging ik met onze oudste 2 op ziekenbezoek. De dame in kwestie heeft vlak voor kerst een hersenbloeding gehad. Vandaag was ze voor de tweede keer een paar uurtjes thuis. Ik wist niet wat ik kon verwachten en eerlijk gezegd vond ik dat moeilijk en spannend. Nu achteraf ben ik vooral erg dankbaar dat ik ben gegaan. Dat ik heb mogen zien hoe dit gezin zich er doorheen slaat ondanks de tegenslag, al is dat alles behalve eenvoudig. Om hun dankbaarheid te ervaren voor de fraaie fruitmand en lieve woorden in de kaarten, ingezameld door de klas van onze zoon, maakt jezelf ook dankbaar.

Plog

Onze dochter heeft een ingreep ondergaan deze week die veel kinderen ondergaan, het verwijderen van de amandelen in neus en keel. Nu tweeënhalve dag later heeft ze nog best veel pijn. We gaan er vanuit dat de pijn in de komende dagen afzakt.

Op het ene moment lag ze nog heel ontspannen een filmpje te kijken en het andere moment was ze thuis in ons bed in slaap gevallen na het verwijderen van haar amandelen

Hartstikke leuk, ik mocht mee op schoolreisje! Gelukkig was er een heel groot binnenspeelparadijs, want het weer zat -vooral in de ochtend- niet echt mee. De kinderen hebben een fantastische, geslaagde dag gehad!

Schoolreisje naar Sanjesfertier in Veenwouden/Zwaagwesteinde.

Onderstaande afbeelding kom ik steeds tegen op Instagram en het maakt toch opnieuw pijnlijk duidelijk hoe de aarde er op het moment voor staat. Ik plaats het hier omdat het me raakt. Ik kon geen bronvermelding vinden, maar zodra ik erachter ben wie dit realistische beeld gemaakt heeft zal ik het vermelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *